viernes, 17 de febrero de 2017

Dissenys de Miyake

En l'Institut Jaume I fem activitats de selectivitat.  Aquest exercici tractava d'argumentar característiques d'aquest dissenyador, per després fer una pluja d'idees. Una vegada ja l'he fet, he d'escollir tres dissenys per després començar-lo a dibuixar en la làmina de DIN A3. La tècnica que vaig utilitzar va ser els llapis d'aquarel·lables i un pinzell.

Els meus dissenys predominen els colors saturats, com el vermell i groc, com Miyake, per una altra banda el blanc i el negre. També cal destacar que els seus dissenys són molt geomètrics i té influències orientals. Un dels problemes que vaig tenir va ser que sense volgué vaig tacar la làmina DIN A3 mentre pintava, ja que hi havia posat aigua. 

Les imatges estan realitzades i editades amb el meu mòbil.



Pluja d'idees.



Làmina DIN A3.

Figura humana fent esport

Aquesta activitat que us presentaré a continuació, va ser l’última activitat realitzada al segon trimestre. La tasca encomanada tractava sobre l’elaboració d’una figura humana realitzant una acció esportiva. Aquest exercici s’ha extret de les PAU d’anys anteriors.

Vaig decidir fer una figura humana que practiqués el patinatge en línia perquè m’agrada molt patinar. El meu dibuix el vaig voler incorporar dins d’un fons urbà, concretament, el fons triat va ser un carrer inventat.

Primer de tot vaig haver d'executar dos esbossos: un sobre el personatge i l'altre primer vaig fer fons i, un cop dibuixat el fons, vaig incorporar la patinadora. Un cop fets els esbossos, vaig començar a dibuixar en un paper de 50x70 cm. Cal dir que l’activitat donava a triar entre fer el dibuix en format vertical o en format horitzontal, jo vaig triar l’horitzontal perquè al dibuixar una figura de perfil, necessitava més espai. Finalment, cal dir que el dibuix només té un punt de fuga perquè volia que se centres tot més en la patinadora.

L'únic problema que vaig tenir a l’hora de fer el dibuix va ser que les finestres no les vaig fer bé perquè no vaig seguir  perspectiva cònica.

L’activitat va tenir una durada d’1hora i 30 minuts, aproximadament.


Làmina de 50x70 cm. Tècnica seca.


Millora.

Selecció de dibuixos en moviment

En aquesta activitat l'hem realitzat en dos dies, és a dir, classes d'1 h 30 min cada dia en el qual ve la model. Tracta de fer dibuixos ràpids amb qualsevol tècnica excepte el carbonet. Jo en aquest cas he utilitzat la tinta xinesa de color negre i blau, la meva eina era un pal de gelat tallat en diagonal per tal de semblar-se a una canya. Va ser una eina inventada i molt pràctic, perquè el pots utilitzar de diferents maneres: la primera és com un llapis i la segona amb un subratllador. En el cas de la tinta, posava molt poca en un got per tal de poder dibuixar difuminat i a la vegada per fer ombres. Al final de tot per rematar amb un guix blanc pintava les zones il·luminades.

Els papers no són de grans dimensions, perquè era més pràctic tenir un petit format que no un gran en la taula. El principal problema que vaig tenir és que mai hi havia experimentat aquesta nova tècnica i a la vegada no es podia esborrar. Per una altra banda no sabia seleccionar els millors dibuixos realitzats per mi mateixa, perquè aquesta activitat no interessava dibuixos figuratius sinó expressives, ja que la model s'anava movent i havíem de captar el seu moviment i després dibuixar-lo. Al principi de tot vam començar amb postures de 30 min perquè comencéssim a incorporar-nos i adaptar-nos a la tècnica que ens aniria millor i més tard la model feia postures de menys temps fins a arribar a moure sense parar. A continuació veureu la selecció que vaig escollir de totes que vaig fer. 

Les fotografies estan realitzades i editades amb el meu mòbil.


Tècnica líquida (tinta xinesa) i seca (guix). Dona estirada a terra.


Tècnica líquida (tinta xinesa) i seca (guix). Dona estirada a terra.



Tècnica líquida (tinta xinesa) i seca (guix). Dona agenollada.


Tècnica líquida (tinta xinesa) i seca (guix). Dona de peu.


Tècnica líquida (tinta xinesa) i seca (guix). Dona de peu.


martes, 14 de febrero de 2017

Projecte del Mamt

El tema que he escollit pel projecte del Mamt és el concepte de perseguir el meu somni, és a dir, me inspirat per la motivació que tinc per continuar el Batxillerat i com a propòsit d'aquest curs i any. Per tant, per a realitzar-lo com diu la meva mare s'ha d'esforçar-se al màxim i intentar-lo una i una altra vegada sense rendir-se, per a complir-lo. Una manera d'interpretar aquest pensament o concepte va ser fer un tros de braç amb la mà, que voldria indicar alguna cosa. La part final del braç i de la mà estaran inacabades per transmetre continuïtat. Per realitzar el braç i la mà vaig decidir tenir com a la meva mare, encara que primer ho vaig intentar amb un braç del maniquí, però no em va sortir. Aquesta escultura estarà enganxada en un paper de 50x70 cm. Aquell mateix paper estaria dibuixat la silueta d'un braç i de la mà perquè s'acabés d'entendre la idea que voldria transmetre.
El dibuix estarà fet de fum, és a dir, amb fum de vela i després amb una ploma començaré a dibuixar-lo, per a rematar i donar més sensació i expressivitat vaig utilitzar un llapis 6B i un guix blanc. Una vegada feta les dues parts, vaig cosir amb fil de llana negra amb la intenció ajuntar-lo per tal de fusionar-los i convertir-lo en una sola peça. Tot això seria la primera fase. Com a segona fase, el vaig realitzar al museu amb una durada de dues hores aproximadament. Consistia a cosir i també pegar amb cola calenta el material wata, ja que la meva interpretació del somni és com els núvols. Per tant, en la part final de la mà estaria cosit o enganxa't cada vegada més de wata, de manera decreixent i també sobresortiria del paper.

Fotografies realitzades i editades amb el meu mòbil.


Primera fase inacabada.


Segona fase.


Augment de la mà.

Rapport

En l'Institut Jaume I de Salou en l'assignatura de disseny i en dibuix fem proves i activitats extretes com a model de selectivitat, per tal de preparar-nos millor i no espantar-nos tant quan estem allí. Aquest exercici és un dels últims que vam fer abans d'acabar el segon trimestre i a la vegada ens introduïm al disseny tèxtil. Tracta de fer un disseny de tèxtil per a un target group infantil, per especificar-nos per a nenes i el meu tema o idea és sobre el menjar (fruites i un vol d'arròs). 



Làmina DIN A 3. Tècnica seca (llapis aquarel·lables).

El primer pas que he tingut de fer ha sigut de fer una puja d'idees i una vegada ja he decidit quin vull, que en aquest cas com he dit anteriorment tracta sobre el menjar. Una vegada feta això hem de dibuixar-lo en llapis en un paper de DIN A6.

El segon pas he hagut de dividir-lo en quatre parts i després enumerar-los al centre, per al que després pugui girar-lo en un angle de 90 graus. Més tard amb un bolígraf de color verd he eliminat les coses que no m'han agradat i amb el vermell he afegit o arreglat el dibuix.

El tercer pas he pintat la part de darrere del DIN A6 del segon pas per tal de poder-lo "calcar" en la definitiva i després d'això es pintaria. Els colors que he utilitzat per a les fruites són molt saturades per tal que destaquin del fons que és de color r
osa pastel.



Augment del teixit infantil femení.

Ulleres Smart

A l'Institut Jaume I a Salou, fem activitats a classe tipus proves de selectivitat, millor dit, la tutora ens agafa exercicis de la PAU per practicar i preparar-nos millor. Aquesta activitat tractava de dissenyar unes ulleres que tinguessin trets característics del cotxe Smart de color negre. i per tant s'ha de fer primer de tot els esbossos, després la maduració juntament amb l'argument de per què l'he dissenyat així i la làmina definitiva de DIN A 3. Els materials que he utilitzat han sigut llapis de portamines i llapis aquerel·lables.



La idea que vaig agafar principalment d'aquest cotxe va ser el color negre i les llums de davant i de darrere, però els de davant tenen forma d'ulls a xinats, per tant he decidit fer-los allargats. Té una muntura blanca amb lents negres per ressaltar el color de quan estan encesos o no. La part superior hi ha una roda petita del cotxe. Les seves barnilles són llises de color negre, però amb un detall vermell que fe referencia a la llum de darrere.


He utilitzat la càmera del mòbil per fer-les fotos i estan editades a través de l'ordinador.



Làmina definitiva DIN A3. Tècnica seca: llapis aquerel·lables.




Augment de la perspectiva.


 Augment del  frontal.


 Augment del perfil.

 Augment de l'alçada.